miercuri, 3 octombrie 2007

....zambiti va rog !


De ce uneori complicam totul...de ce nu putem realiza k in esentza totul este simplu,avand in vedere k totul a pornit de la 0...prin urmare 0=simplu. stim doar sa exageram fiecare lucru nesemnificativ ... iar asta pentru ca noile generatii sunt abonate la stres. stres de ce ? pentru ca se poate si "e la moda". acest cuvant se afla in vocabularul oricarei persoane de pe aceasta planeta , un cuvant care doar prin rostirea lui creaza starea pe care o descrie . Am devenit cu totii niste roboti ai societatii si nici makr nu ne dam seama iar cei care isi dau seama se complac in situatie.

Cei mici stiu ca stresul se afla in vietile parintilor, adolescentii catalogheaza scoala ca un stres imens, studentii si-l creaza , iar adultii sunt dependenti de el.

Pana la urma de ce s-a instalat aceasta stare in vietiile noastre ? raspunsuri ar fi multe dar ar trebui sa luam calea cea mai usoara daca ma refer la simplitate in acest blog . Stresul s-a creat prin simplul motiv ca nu stim sa zambim...sau cel putin am uitat. Este metaforic spus insa explica multe aceasta lipsa de optimism. si o luam de la capat ...cei mici sunt si ei stresati de starea parintilor nefiind inconjurati de armonie, adolescentii educandu-se mai mult singuri in ziua de azi , preluand ce pot si ce vad mai evident de la parinti ,nu pot vedea rolul efectiv al scolii, studentii deja trecuti prin aceste prime etape de instalare a stresului in viata , se pacalesc cu fel si fel de moduri de a scapa din cercul vicios insa din pacate nu fac decat sa-l intareasca, iar adultii sunt cei vinovati fara sa vrea de celelate 3 etape... fiind dependenti e foarte greu sa mai caute vreo solutie...

Paca ar fi mai usor sa mentina stresul decat sa se lupte pentru a pastra armonia in jurul lor... nu pot decat sa ma bucur ca intr-un fel am realizat cateva lucruri si sper din tot sufletul sa le pot retine tot restul vietii pentru ca de mine depind multe lucruri de acum inainte.

ink o precizare... in esentza sta totul! ;)

Un comentariu:

Andy spunea...

"Cei mici stiu ca stresul se afla in vietile parintilor, adolescentii catalogheaza scoala ca un stres imens, studentii si-l creaza , iar adultii sund dependenti de el."


Geniala asta donshoara bloggeritza :)